02 / 434 17 52 ; 088 770 60 06;
Skype novobebe2@novobebe.com
Kоличката Ви е празна
 

Шишета и чаши

Ако ви предстои да се върнете на работа или към други задължения, които ще ви попречат да кърмите бебчето си редовно, ако не можете да го кърмите по друга причина, ако сте решили, че е време да пие и вода, трябва да се подготвите за въвеждането на нови варианти за хранене и пиене. При избора на шише обикновено се налага да решите от какъв материал да е направено и каква вместимост да има.

Стъклените шишета са най-безвредните и подходящи за бебета, но са по-трудно преносими и са чупливи. С тях трябва да внимавате и, ако ги стерилизирате в пластмасов стерилизатор на пара. Съществува възможност той да се разтопи от високата температура, до която се нагряват шишетата.

Пластмасовите шишета са леки и удобни, но при тях е важно да ги сменяте на 3-4 месеца, за да нямате притеснения за една от известните им съставки - бисфенол А. Много майки се тревожат, че при загряване или одраскване на шишето свободните молекули могат да преминат от пластмасата в храната на детето. Все пак съвременните технологии са намалили тази опасност до минимум. В зависимост дали кърмите или не, ще ви е нужен различен брой шишета, но може да започнете с едно голямо и едно малко шише.

Ако имате предпочитан производител, със съответния филтър може да изведете само неговите продукти. На по-късен етап може да замените шишето с чаша. През различните етапи от развитието си детето има нужда от чаши с различни накрайници. То само ще ви покаже кога е готово да премине към друг начин на пиене. Обикновено се започва с мек накрайник, който се сменя с твърд и накрая се преминава към чаша със сламка. За детската чаша е важно формата й да бъде ергономична така, че детето лесно да я държи, да е изработена от безопасен материал и не на последно място, да е шарена и забавна за него.

Задай Възходяща Посока
Покажи по:
Задай Възходяща Посока
Покажи по: